Hoe kies ik de beste rijschool in Den Haag?

beste rijschool Den Haag, rijschool Den Haag, autorijschool Den Haag, rijlessen Den Haag

Beste rijschool Den Haag

De beste rijschool kiezen in Den Haag is voor veel jongeren een lastige opdracht. Er zijn namelijk heel veel rijscholen in Den Haag. Daarnaast neem je 1 keer in je leven rijlessen; dus heel veel ervaring om de juiste rijschool te kiezen heb je niet. De markt van rijscholen is verre van transparant. De meeste rijscholen beloven je, dat je bij hun alleen “snel en goedkoop” je rijlessen kunt krijgen. Geregeld is dit niet waar. Dit hangt vaak af van de persoonlijke aanleg en omstandigheden van een persoon. Daarbij komt nog, dat “snel en goedkoop” niet de belangrijkste punten zijn om een goede rijschool in Den Haag te kiezen.

1. Rijlessen bij Born2drive, rijschool Den Haag – prijzen

Het behalen van een rijbewijs kost je tussen de 1900 en 2700 euro. Dat is gebaseerd op het gemiddelde aantal lessen (45) tegen een gemiddelde prijs (tussen 50 en 60 euro per uur). Tel daarbij de examenkosten op en je komt op dit bedrag uit. Bij Born2drive betaal je slechts 39,75 euro per rijles. Rijschool Born2drive uit Den Haag geeft je een aantal tips om de juiste rijschool te kiezen.

2. Vraag om advies maar laat je niets wijs maken

Rijscholen beloven je alles. Ook dat je bij hun in 25 rijlessen het rijbewijs kan halen. Dan ben je echt heel goed met een auto. Voor de meeste mensen gaat dit echter niet lukken. Je hebt gemiddeld 45 rijlessen van een uur nodig om te kunnen slagen voor het rijexamen.

3. Rijlessen kosten bij Born2drive, rijschool Den Haag

Veel rijscholen concurreren op prijs. Een lage prijs betekent echter niet per definitie, dat je goedkoper uit bent. Tref je een minder goede rijschool, die meer lessen moet uittrekken om jouw niveau op peil te krijgen, dan ben je uiteindelijk toch duurder uit. Kwaliteit en een klik met je rijinstructeur is dus minstens zo belangrijk.

4. Slagingspercentage rijschool Den Haag

Om het slagingspercentage van een rijschool te achterhalen, kun je kijken op rijschoolgegevens.nl. Dit is een website van het Centraal Bureau Rijexamen (CBR) waarop van iedere rijschool de resultaten worden gepubliceerd. Je kunt rijscholen zoeken op naam, op plaats of examenregio.

5. Rijles pakket of spoedcursus

Bij veel rijscholen kun je naast losse lessen ook kiezen voor een rijlessen pakket, waarin een aantal rijlessen en het rijexamen (en eventueel ook een theorie-examen) zijn inbegrepen. Meestal krijg je dan korting ten opzichte van losse lessen. Dit lijkt voordelig, maar er kleeft wel een risico aan. Als je ontevreden bent over je rijschool en wilt switchen, word je opgezadeld met een verliespost. Bij losse lessen ben je flexibeler.

6. Rijbewijs met spoed

Uit onderzoek is gebleken, dat een versnelde rijopleiding niet goedkoper is. Ook zijn er net zoveel lessen nodig en lag het slagingspercentage bij de verkorte rijopleiding lager. Een spoedcursus is alleen sneller. Als je je rijbewijs snel nodig hebt zou je kunnen kiezen voor een spoedcursus. Of dat echt verstandig is, hangt van jou af. Een spoedcursus is namelijk heel pittig en intensief. Je bent vaak vier uur per dag aan het lessen. Dit vergt veel van je concentratie. Je moet namelijk veel nieuwe informatie in korte tijd tot je te nemen. Niet iedereen kan dit.

7. Gratis proefles auto

Tijdens een proefles kun je veel vragen stellen. Eventueel samen met je ouders kun je dan de volgende vragen stellen:

  • Is er vervanging als je instructeur ziek wordt of een lesauto kapot is?
  • Hoe gestructureerd werkt de rijschool?
  • Wat voor lesprogramma wordt er gebruikt?
  • Krijg je een vaste rijinstructeur?
  • Is er ruimte om meerdere keren per week te lessen of een blokuur te rijden?

8. De lesmethode

Structuur tijdens je rijopleiding is belangrijk. Kijk of je rijinstructeur een instructiekaart invult. Op een instructiekaart houdt de rijinstructeur de voortgang van de opleiding bij. Zo zie je precies, hoe ver je gevorderd bent, waar de volgende les over gaat en waar extra aandacht voor nodig is.
Het CBR heeft een goede rijopleiding ontwikkeld en deze heet de Rijopleiding in Stappen (RIS). De voordelen van deze rijopleiding in stappen zijn:

  • Een flink hogere kans van slagen voor je rijexamen
  • Hoog kwalitatief goede rijopleiding
  • Stap voor stap aanpak, maatwerk!
  • Inzicht in je vorderingen met behulp van de instructiekaart
  • Betere voorbereiding op een veiligere deelname aan het verkeer

9. Rijbewijs kosten Den Haag

Ook op een goede rijopleiding kun je besparen. Begin met het kiezen van een goede rijschool. Daardoor is de kans groot, dat je minder rijlessen nodig hebt. Neem twee rijlessen per week. Dat is effectiever, omdat het dan beter blijft hangen. Zorg ervoor, dat je al bezig bent met de theorie, voordat je je eerste rijles hebt. Rij ook veel mee met anderen en let op wat zij doen. Daar leer je van en zo werk je aan je verkeersinzicht. En: rijles in een kleinere lesauto is vaak goedkoper dan rijles in de nieuwste Golf of BMW.

10. Informeer bij vrienden, kennissen en familie naar hun ervaringen

Leer van de ervaringen van anderen. Informeer bij vrienden, die nog bezig zijn met rijlessen. Informeer bij kennissen, die al rijlessen hebben gehad.

11. Is je rijinstructeur bevoegd?

Niet iedereen mag zomaar les gaan geven in een lesauto. Een rijinstructeur moet een geldig diploma hebben. Op deze site kun je zien of jouw rijinstructeur bevoegd is om les te geven.

12. Faalangst bij rijlessen of rij examen

Weet je van je zelf dat je last hebt van faalangst, neem dan een gespecialiseerde rijinstructeur, die ervaring heeft met geven van rijlessen aan mensen met faalangst. Er is bijvoorbeeld ook een speciaal rijexamen voor mensen met faalangst.

Beste rijschool Den Haag en omstreken

Born2drive is een van de betere rijscholen in Den Haag. We geven rijles tegen een zeer scherp uurtarief. Naast rijlessen kun je bij ons ook een opleiding tot taxichauffeur volgen. Rijschool Born2drive geeft rijles in Den Haag, Voorburg, Leidschendam, Zoetermeer, Rijswijk, Delft, Nootdorp en Scheveningen. Heb je last van faalangst of heb je ADHD of autisme informeer dan ook bij Born2drive.

Bel voor meer informatie met 06-53306099

Meer lezen over rijlessen, rijexamens en meer

Tips voor je eerste rijles in Den Haag
Slagen voor je rijbewijs hoe doe je dat