opleiding taxichauffeur, taxichauffeur opleiding kosten, Den Haag

Opleiding taxichauffeur volgen

Een taxichauffeur opleiding volgen, je taxipas halen en taxichauffeur worden. Heb je altijd al taxichauffeur willen worden en een taxipas willen halen? Dan ben je voor een taxichauffeur cursus bij rijschool Born2drive in Den Haag aan het goede adres.

Taxichauffeur is een vak, maar vooral een verantwoordelijk beroep.

Het beroep van taxichauffeur vereist naast de taxipas, bijvoorbeeld ook kennis, inzicht en vaardigheden op het gebied van veiligheid, sociale vaardigheden, rijstijl en wet- en regelgeving.

Waarom heeft een taxichauffeur een taxipas nodig?

Een taxichauffeur heeft een taxipas nodig om legaal een taxi te kunnen besturen en passagiers te kunnen vervoeren. De taxipas is een vergunning. Deze pas wordt uitgegeven door de gemeente of een andere overheidsinstantie, die verantwoordelijk is voor het openbaar vervoer in de regio waarin de taxi opereert.

Om in aanmerking te komen voor een taxipas moet de chauffeur aan bepaalde eisen voldoen. Denk hierbij aan het hebben van een geldig rijbewijs, een medische keuring en het volgen van een speciale opleiding of cursus. Daarnaast kan de gemeente of de overheidsinstantie, waar de taxipas wordt aangevraagd, ook nog aanvullende eisen stellen, zoals een verklaring omtrent gedrag.

Taxichauffeur opleiding zorgt voor kwaliteit

De taxipas is belangrijk omdat het aantoont, dat de chauffeur voldoet aan de wettelijke eisen en competenties heeft om veilig en professioneel een taxi te besturen. Het biedt ook een vorm van bescherming voor de passagiers. De gemeente of de overheidsinstantie controleert de taxichauffeurs en de taxi’s regelmatig om ervoor te zorgen, dat ze aan de vereiste normen voldoen.

BORN2DRIVE TAXICHAUFFEUR opleiding

Een taxichauffeur opleiding is vanaf 1 juli 2004 wettelijk verplicht. Daarom is het noodzakelijk om een opleiding tot taxichauffeur te volgen voor het verkrijgen van dé taxipas.

Bij rijschool Born2drive ligt de nadruk tijdens de taxichauffeur opleiding voor het behalen van je taxipas voornamelijk op klantgerichtheid, en beroepshouding. Born2drive behandelt bijvoorbeeld ook de administratie, rit voorbereiding, wet- en regelgeving, communicatie, en of conflictsituaties.

Wij trainen je in het oplossen van storingen, voertuig controle, veilige, comfortabele professionele verkeersdeelname, stratenkennis, routes en reistijd. De taxichauffeur cursus bij Born2drive Rijopleidingen voor de taxipas bestaat eveneens uit een taxi praktijk en of een taxi theorie deel.

Born2drive helpt je op een prettige en praktijkgerichte manier met deze vakken. Born2drive heeft instructeurs, die al meer dan 30 jaar actief zijn in de taxibranche en de taxichauffeur opleiding. Wij bieden complete taxipakketten met theorieopleiding en of een taxi opleiding aan, met taxipraktijk lessen vanaf €635,05 tot €879,70 inclusief een taxipraktijk examen.

Born2drive leert je de kennis, inzicht en vaardigheden, die nodig zijn tijdens de opleiding taxipas taxichauffeur opleiding bij Born2Drive Rijopleidingen in Den Haag. Neem daarom vooral gerust contact op voor meer informatie of vraag direct een taxichauffeur opleiding aan.

TOELATINGSEISEN TAXIchauffeur EXAMEN

Om de opleiding taxipas taxichauffeur te kunnen volgen, moet je minimaal in het bezit zijn van rijbewijs B ende , Nederlandse taal vaardig zijn op NT2 niveau. Meld je daarom nu aan. Born2drive behandelt namelijk alle onderdelen waarop u geëxamineerd wordt uitvoerig en deskundig. Tijdens het CCV taxi praktijkexamen krijgt u één of meerdere opdrachten. Bij deze opdrachten mag u wel of niet gebruik maken van hulpmiddelen. Het taxi praktijkexamen staat in het teken van veilig, comfortabel en sociaal verkeersgedrag. Daarnaast wordt gelet op de omgang met de klant.

Born2drive – Taxichauffeur opleiding

Taxichauffeur worden, en je taxipas halen en slagen met de taxichauffeur cursus van Born2drive kan in de volgende plaatsen:

  • Den Haag
  • Voorburg
  • Leidschendam
  • Rijswijk
  • Delft
  • Zoetermeer