De kosten van het CBR rijexamen

WAT KOST EEN GEZONDHEIDSVERKLARING?

Het CBR bepaalt aan de hand van de Gezondheidsverklaring of je lichamelijk en of geestelijk gezond genoeg bent om auto te rijden. De kosten voor het indienen van een Gezondheidsverklaring bij het CBR zijn €37,80. Dit kun je indienen en betalen via Mijn CBR

WAT KOST EEN RIJEXAMEN?

De kosten voor een rijexamen bij het CBR zijn € 108. Dat geld voor het rijexamen maakt de rijschool voor jou over aan het CBR. Daarnaast betaal je aan de rijschool een bedrag voor de administratiekosten, de verschuldigde belasting, verzekeringen tijdens het examen, het gebruik van de lesauto en de aanwezigheid van de instructeur tijdens het examen.

WAT KOST EEN FAALANGST RIJEXAMEN?

Heb je last van rijangst of faalangst, of ben je heel zenuwachtig? Dan kun je ook bij ons kiezen voor een faalangst rijexamen. Voor een faalangst rijexamen heb je in totaal 1 uur en 20 minuten de tijd. Daarvan is 35 minuten voor de examenrit. De overige tijd mag je gebruiken voor een time-out en om zoveel mogelijk tot rust te komen. Er wordt wel hetzelfde van je verlangd als bij een regulier rijexamen. Het examen duurt ook wat langer en kost daarom ook meer, de toeslag is € 75,-

WAT KOST EEN RIJBEWIJS AANVRAGEN?

Een rijbewijs aanvragen kost gemiddeld € 38,80 en daarnaast komen er de kosten voor de pasfoto bij van ongeveer € 10. Een rijbewijs vraag je aan bij de gemeente waar je bent ingeschreven en dat kan al vanaf de dag nadat je bent geslaagd voor je rijexamen bij het CBR. Kijk op de website van je gemeente voor de precieze kosten en de openingstijden voor het aanvragen van je rijbewijs.

Wil je je rijbewijs met spoed hebben dan is dat ook mogelijk tegen extra betaling, vraag je gemeente naar de mogelijkheden.

Lees hier meer over de rijbewijs tarieven & betalingsmogelijkheden bij Rijschool Born2Drive uit Den Haag. Kijk ook eens op onze homepage om te kijken welke rijbewijs pakketten we aanbieden.

Protocol Versie Mei 2020
Veilig blijven lessen in tijden van COVID19 voor de Rijschoolbranche. Dit protocol wordt bijgewerkt zodra er nieuwe richtlijnen zijn.
X