Gratis herexamens uitgelegd

Gratis HEREXAMEN AUTO RIJBEWIJS

WIJ BETALEN DE HEREXAMEN(S) EN JIJ BETAALT DE RIJLESSEN

In het verleden zagen we dat leerlingen wel het CBR herexamen konden betalen, maar daarna geen geld meer over hadden voor de rijlessen. Als je bij Born2drive.nl na je rijopleiding zakt, dan betalen wij de CBR herexamens voor jou. Jij betaalt dan alleen nog de rijlessen tussen deze examens door. Dit zijn blokuren van 100 minuten. Op deze manier steek jij het examengeld in je rijlessen en slaag je de volgende keer.

WAAROM BLOKUREN?

Regelmaat houden met je rijlessen is belangrijk om de volgende keer wel voor je examen te slagen. Tussen de examens door zit gemiddeld 5 weken vanuit het CBR en overheidswege. Voor de regelmaat en het bijwerken van de fouten die geconstateerd zijn tijdens het CBR examen willen we wel dat je minimaal iedere week een blokuur lest. Die blokuren van honderd minuten per week komen dus overeen met het aantal weken die er gemiddeld tussen de examens zit.

BEN IK VERPLICHT OM DIE RIJLESSEN TE NEMEN?

Nee, je bent nergens toe verplicht, wil je bijvoorbeeld maar 1 blokuur, oftewel 2 rijlessen, voor het herexamen, dat mag natuurlijk ook. Je betaalt dan wel die voor 2 rijlessen en je moet het herexamen apart betalen. Het herexamen is dus pas gratis, als je minimaal 1 blokuur per week rijdt tot aan het examen en je deze volledig hebt betaald. De gedachte achter de gratis herexamens is, dat je het examengeld dat je bespaart in je rijlessen steekt. Je kan dus beter in je rijlessen investeren dan een duur CBR herexamen kopen.

WAT KOSTEN DE RIJLESSEN VOOR HET HEREXAMEN?

Het actie tarief van € 34,50 per rijles geldt voor alle rijlessen tot aan je eerste rijexamen. Omdat je herexamens gratis zijn, anders betaal je € 255,- euro, betaal je het normale lestarief van €42,50 per rijles. Één van de rijlessen gebruik je tijdens je herexamen.

HOE SNEL KAN IK OPNIEUW rijEXAMEN DOEN?

Voor het herexamen gelden bij het CBR andere regels. Je mag pas na minimaal 2 weken op voor een nieuw examen. Dit houdt in dat je gemiddeld in 4 à 5 weken op examen kan. We zijn altijd afhankelijk van de beschikbare capaciteit bij het CBR en dat kan verschillen. Door het jaar heen kunnen de termijnen veranderen. Bijvoorbeeld in de zomerperiode lopen deze vaak op, door de grotere vraag naar examens en de verminderde beschikbaarheid bij het CBR vanwege de vakanties.

HOEVEEL GRATIS HEREXAMENS VOOR MIJN RIJBEWIJS KAN IK DOEN?

De gratis herexamens zijn geldig tot een jaar na je proefrijles en wij blijven je herexamens betalen, op voorwaarden dat je de blokuren met een minimum van één keer per week tot aan je herexamen betaalt. We kijken daarnaast of je na je laatste rijexamen bent gestopt of  bent door gegaan. Een paar weken er tussen uit is geen probleem, maar een paar maanden wel. Dan gaan we samen met je kijken of de blokuren per week wel genoeg zijn. Trek je de machtiging bij het CBR in, dan ben je voor ons overgestapt naar een andere rijschool en vervalt het recht op de gratis herexamens.